Макуха соєва

Соєва макуха відповідає вимогам ГОСТ 27149-95 (макуха соєва кормова), і має наступні характеристики:

РідМакуха
ВидСоєва
Спосіб отриманняПресована
ЗапахВластивий соєвій макусі, без стороннього запаху
Колірнатуральний, від жовтого до ясно-бурого
Масова доля сирого ,%протеїну39-42
Масова доля жиру,%7-8
Суха речовина900
Масова доля вологи і летких речовин ,%7-10
Масова доля золи нерозчинної в 10% HCl (у перерахунку на АСР),%4,5
Масова доля сирої клітковини (у перерахунку на АСР),%6-7
Перетравний протеїн (КРС),г400
Перетравний протеїн (вівці),г356,4
Обмінна енергія (КРС)12,9
Обмінна енергія (свині)15,5
Обмінна енергія (вівці)11,72
Кормові одиниці1,35
Крохмаль, г20
Цукор, г100
Метіонін+цистин, г15,8
Біологічні екстрактні речовини (БЭВ), г297
Сторонні домішкивідсутні
Активність уреазы0,1-0,3
Масова доля металлодомішок, %ні

Соєва макуха — один з продуктів основного раціону сільськогосподарських тварин і птиці. Її отримують після віджимання олії з насіння сої в процесі екструдування. (не плутати з соєвим шротом, який виготовляється за іншою технологією і відрізняється від макухи вмістом жирів і протеїнів)

Соєва макуха використовується для приготування повноцінних комбікормів і кормосумішей. Це високоякісний білковий інгредієнт, що дозволяє домагатися високих результатів відгодівлі. Соєвий білок добре засвоюється організмом і по біологічній цінності наближається до білка тваринного походження.

Високий вміст енергії і протеїну в макусі дозволяє складати високопротеїнові і високоенергетичні раціони без застосування дорогих жирів. Включення соєвої макухи в раціон дійних корів (по 1-2 кг на голову на добу) збільшує надій на 1,5-2,0 літра.

Яйценоскість курей-несучок зростає на 22-30%, прирости у курчат збільшуються на 7%, у підсвинків — на 5%, а приріст живої маси бройлерів і свиней на 25-30% більше, ніж при звичайному вигодовуванні.